neděle 27. dubna 2014

Banánová mánie

Tento recept je vhodný pro všechny banánomilce, kterým nestačí jíst banány jen tak, v ovocném salátu, ve formě jogurtu, banánového tvarohu či je vychutnávat v podobě banánového koktejlu. Banánomilcům jistě zaplesá srdce nad touto jednoduchou, finančně nenáročnou a zdravější variantou klasických palačinek, kdy banány použijeme na palačinkové těsto, jako náplň a aby jich nebylo málo, tak jimi palačinky také odzdobíme.

Nejprve si přichystáme tyto ingredience:

Banán, dvě vejce, jemný tvaroh, čokoládové hoblinky/posypku, ovocný topping dle chuti, marmeládu podle chuti a ještě jeden banán navíc na ozdobení.


Postup je opravdu přejednoduchý:  Do misky vložíme banán, rozmačkáme ho vidličkou na kaši, přidáme dvě vejce a rozmícháme. Na menší pánvičce rozpálíme trochu oleje a banánové těsto vlijeme když je olej rozehřátý.
Z tohoto množství vyjdou čtyři malé palačinky. Pokud budete chtít připravit větší množství, pamatujte, že na každý banán přidáte dvě vejce.
Doporučuji použit menší pánvičku; vzhledem k tomu, že v palačinách není žádná mouka, mají občas tendenci se maličko trhat. Proto v sobě najděte palačinkového umělce, nechte se unést kulinářským uměním a v banánovém opojení obracejte palačinky házením!


 

... tak takto vypadá moje palačinkové dílo. Popusťte také uzdu své fantazii a nechejte svoje chuťové buňky zažít banánovou mánii!

Žádné komentáře:

Okomentovat